Пропустити навігацію

Виплата пенсії особам, які перебувають на повному державному утриманні

YAK UKRAYINTSYAM OFORMYTY PENSIYU ZA KORDONOM 300x225 - Виплата пенсії особам, які перебувають на повному державному утриманніПід час перебування пенсіонера на повному державному утриманні у відповідній установі (закладі), виплачується 25 відсотків призначеної пенсії. Іншу частину перераховують установі (закладу), в якій він перебуває на повному державному утриманні, за його особистою заявою і спрямовують виключно на поліпшення умов для проживання в них пенсіонерів.

Якщо в особи, яка перебуває у відповідній установі (закладі) на повному державному утриманні є непрацездатні члени сім’ї, що перебувають на її утриманні, пенсію виплачують у такому порядку: 25 відсотків — одержувачу, іншу частину, але не більше 50 відсотків призначеного розміру — непрацездатним членам сім’ї пенсіонера, а решта – установі (закладу) , в якій він перебуває на повному державному утриманні.

Дітям-сиротам за період перебування на повному державному утриманні пенсія у зв’язку з втратою годувальника виплачується в повному розмірі та перераховується на їхні поточні рахунки в банку. Іншим дітям, які перебувають на повному державному утриманні виплачується 50 відсотків призначеної пенсії у зв’язку з втратою годувальника та перераховується на їхні поточні рахунки в банку. При цьому, частина пенсії, що залишилася після виплати суми пенсії у зв’язку з втратою годувальника, перераховується на банківський рахунок установи, де ця дитина перебуває на повному державному утриманні.

Якщо пенсіонер не проживав у закладі, а був у лікарні чи відпустці, то з дати його вибуття до дати повернення включно, йому виплачуватимуть пенсію в повному розмірі.

background Layer 1