Пропустити навігацію

Як оформити пенсію за допомогою Дія.Підпис?

Дистанційно подати заяву на призначення пенсії можна через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для цього потрібно бути зареєстрованим користувачем мобільного застосунку Дія, активувати Дія.Підпис та підготувати скан-копії необхідних документів.

Щоб скористатись сервісом необхідно виконати наступні кроки:
🟦Зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.
🟦Авторизуватись за допомогою Дія.Підпис. Після авторизації відкривається особистий кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду України.photo 2024 01 30 09 23 31 300x225 - Як оформити пенсію за допомогою Дія.Підпис?
🟦У розділі “Щодо пенсійного забезпечення” бокового меню необхідно обрати вкладку “Заява на призначення пенсії”, ознайомитись з інформацією, яка з’явиться на екрані, переглянути перелік необхідних документів та ознайомитись з вимогами щодо їх сканованих копій.
🟦Для обрання способу отримання повідомлень від Пенсійного фонду України необхідно перейти за посиланням “Дистанційне інформування”, надати згоду на дистанційне інформування про опрацювання поданої заяви, обравши зручний спосіб, натиснути “Зберегти” та “Продовжити”.
🟦У вікні, що з’явиться на екрані обрати вид пенсії. У вкладках, які почергово з’являтимуться на екрані необхідно перевірити персональні дані, дати згоду на їх обробку та заповнити поля позначені (*).
🟦Дати відповіді на питання Анкети-опитування для заповнення атрибутів звернення.
🟦Прикріпити скан-копії необхідних документів.
🟦 Після цього на екрані з’явиться повна форма заяви про призначення пенсії. У разі потреби, інформацію в заяві можна відредагувати. Після чого необхідно натиснути “Сформувати заяву” та “Підписати та відправити в ПФУ”.
🟦Підписати заяву Дія.Підпис.
🟦За результатами опрацювання заяви буде надіслано повідомлення про стан обробки заяви.

background Layer 1