Пропустити навігацію

Своєчасна й повна сплата платежів у Пенсійний фонд – обов’язок кожного роботодавця

avatarka 15 225x300 - Своєчасна й повна сплата платежів у Пенсійний фонд –  обов’язок кожного роботодавця«Своєчасна й повна сплата платежів у Пенсійний фонд України та забезпечення працівників заробітною платою не менше мінімальних соціальних стандартів» – тема круглого столу, який відбувся в Любашівському районному центрі зайнятості. Представником органів Пенсійного фонду України на заході стала Тетяна Саракій – заступник начальника Любашівського об’єднаного управління.

Під час спілкування фахівець Фонду звернула увагу на те, що багато працівників свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну (мінімальну) та неофіційну (значно вищу від мінімальної) зарплату. Іноді вони просто не знають, що їхня офіційна зарплата значно відрізняється від тієї, яку вони фактично одержують. «Ця різниця проявляється згодом, коли працівнику потрібна буде довідка про доходи для оформлення кредиту, субсидії, соціальної допомоги, пенсії тощо», – зауважила Тетяна Саракій.tekst 9 300x225 - Своєчасна й повна сплата платежів у Пенсійний фонд –  обов’язок кожного роботодавця

Роботодавець, якій не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників, позбавляє їх страхового стажу, необхідного для отримання в майбутньому пенсії.

Також, Тетяна Саракій ознайомила учасників заходу з сучасними електронними сервісами пенсійної служби, зокрема з можливостями ВЕБ-порталу Пенсійного фонду України.

На завершення зустрічі пенсійниця звернулась до роботодавців із закликом обов’язково реєструвати належним чином трудові відносини зі своїми найманими працівниками.

Всі учасники заходу отримали інформаційні буклети щодо онлайн-сервісів Пенсійного фонду.

background Layer 1