Пропустити навігацію

ОНЛАЙН-ПОСЛУГИ – ЗАПОРУКА ВАШОЇ БЕЗПЕКИ

Наразі коронавірус охопив майже увесь світ, і поки немає вакцини, остаточно зупинити поширення COVID-19 неможливо. Але можливо суттєво його вповільнити та контролювати ситуацію, якщо кожен буде відповідально дотримуватися правил карантину.

Єдиний безпечний вибір за нинішньої епідемічної ситуації (особливо для літніх людей!) – залишатися вдома та користуватися онлайн-можливостями отримання пенсійних послуг і сплати житлово-комунальних послуг через уповноважені банки.

Запевняємо! Перерахунки пенсій, щомісячна компенсаційна виплата до 500 грн особам 80 років і старше та виплата одноразової грошової допомоги у розмірі 1000 грн НЕ ПОТРЕБУЮТЬ звернення до установ Фонду. Детальніше про підвищення пенсій та грошову допомогу пенсіонерам Сумщини Ви можете дізнатися з інтерв’ю Тетяни ЗЛЕНКО – начальника головного управління Пенсійного фонду в Сумській області.

Фінансування та виплата пенсій відбуваються своєчасно, банки та пошта для цього працюють у звичайному режимі. Зазначимо, що пенсії через банки отримують 66,7% мешканців Сумщини, а через пошту – 33,3%.

Якщо в період карантину Ви набуваєте певних прав, пов’язаних із пенсійним забезпеченням, то їх можна буде безперешкодно реалізувати після його завершення. Нагадаємо також, що особам з інвалідністю, для яких строк повторного огляду МСЕК припадає на період карантину (з 12 березня до 24 квітня), у разі пропуску цього строку, виплата пенсій по інвалідності НЕ ЗУПИНЯЄТЬСЯ.

Сьогодні фахівці Пенсійного фонду Сумщини надають послуги лише з невідкладних питань, пов’язаних з оформленням документів для допомоги на поховання. Проте, до завершення періоду карантину, Ви можете звернутися до Пенсійного фонду Сумщини дистанційно або використати простий, зручний та швидкий спосіб отримання пенсійних послуг – вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду. Увійти на вебпортал можна за допомогою:

електронного цифрового підпису (ЕЦП);
ввівши номер телефону або банківської карти.

Бережіть себе і своїх близьких! Міцного здоров’я!

Onlajn - ОНЛАЙН-ПОСЛУГИ – ЗАПОРУКА ВАШОЇ БЕЗПЕКИ

background Layer 1