Пропустити навігацію

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО СТРАХОВИЙ СТАЖ

Наявність стажу прямо пов’язана із фактом сплати роботодавцем страхових внесків, тобто до страхового стажу зараховуються лише ті періоди, протягом яких сплачувалися страхові внески. Страховий стаж важливий тим, що від нього залежить право особи на той чи інший вид пенсії, а також розмір призначеної пенсії.

❗️Право на пенсію за віком набувають громадяни, які досягли пенсійного віку та мають необхідний страховий стаж.

https://www.youtube.com/watch?v=ppX-NX4fUu4&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=O6HPHE13e-8

Зараз для нарахування пенсії важливий лише страховий стаж. Скористайтесь посиланням і дізнайтесь, які періоди входять до страхового стажу.

Якщо майбутній пенсіонер не працював певний час, не отримував доходів, з яких сплачувався єдиний внесок, то такий період до страхового стажу не зараховується. Виправити таку ситуацію можна, взявши добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Для цього потрібно подати відповідну заяву до територіального органу Державної фіскальної служби, укласти типовий договір та виконувати його умови. Це дасть змогу зберегти повний страховий стаж та збільшити майбутній розмір пенсії.

Щоб виключити ймовірність помилок у даних про страховий стаж та розмір заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, Ви можете перевірити ці дані на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду.

https://www.youtube.com/watch?v=_15iKCLyBDc

Вирішальними для розміру майбутньої пенсії є факт сплати роботодавцем страхових внесків та розмір заробітної плати. Через несплату ЄСВ працівники втрачають страховий стаж і можливість отримувати пенсію, яка призначається з офіційно нарахованої заробітної плати. Пам’ятайте! Офіційне працевлаштування – запорука гідного пенсійного забезпечення.

https://www.youtube.com/watch?v=YuED4TpKYiU

ss - ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО СТРАХОВИЙ СТАЖ

background Layer 1