Пропустити навігацію

ЧОМУ ВАЖЛИВО КОНТРОЛЮВАТИ СВІЙ СТРАХОВИЙ СТАЖ?

Факт сплати роботодавцем страхових внесків та розмір заробітної плати є визначальними для рівня майбутнього пенсійного забезпечення. Через несплату ЄСВ працівники втрачають страховий стаж та можливість отримувати зароблену пенсію, яка призначається з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

❗️Якщо роботодавець не сплачує внесків за найманих працівників (причиною може бути і виплата заробітної плати «в конверті», і заборгованість зі сплати єдиного внеску), то періоди, за які не сплачені внески, не будуть зараховані при обчисленні страхового стажу найманого працівника, а заробіток не буде враховано для розрахунку майбутньої пенсії.

Відтак, кожному працівнику обов’язково варто звертати увагу на легальність трудових відносин зі своїм роботодавцем та, відповідно, виплати заробітної плати.
Оперативно, не виходячи з дому, без зусиль та витрат перевірити факт сплати страхових внесків роботодавцем можна, зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду: 

https://portal.pfu.gov.ua

Тут доступна електронна трудова книжка, де відображатиметься інформація про трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та про сплачені страхові внески з 1998 року. В Особистому кабінеті вебпорталу можна перевірити дані з Реєстру застрахованих осіб, а також отримати довідки ОК-5 та ОК-7, довідки про трудовий та страховий стаж та інші документи в електронному вигляді. 

На вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду можна увійти за допомогою кваліфікованого електронного підпису або відеоінструкції.

Скористайтесь можливістю перевірити інформацію про свій страховий стаж, а також дізнатися багато іншої корисної інформації про пенсійне забезпечення просто зараз! Сучасні пенсійні онлайн-сервіси – це справді легко, швидко і зручно!

CHomu - ЧОМУ ВАЖЛИВО КОНТРОЛЮВАТИ СВІЙ СТРАХОВИЙ СТАЖ?

background Layer 1