Пропустити навігацію

У Пенсійному фонді України відбулось засідання правління

Сьогодні, 18 травня, відбулось засідання нового складу правління Пенсійного фонду України.

 
У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів апарату та головних управлінь Фонду.
 
Під час засідання розглянуто питання щодо роботи органів Пенсійного фонду України у І кварталі 2021 року та концепції фірмового стилю Пенсійного фонду України.
 
Членів правління поінформовано, зокрема, про:

результати проведених перерахунків пенсій;

нові технології екстериторіального призначення/перерахунку пенсії та централізації фінансування виплати пенсій;

підвищення якості обслуговування громадян та спрощення доступу до послуг у результаті впровадження цифрових технологій.

“Ми продовжуємо перетворення Пенсійного фонду України на сервісну інституцію, орієнтовану на людину, та спрощення доступу до послуг, що надаються Фондом”, – наголосив Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус під час засідання правління.
Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич відзначив позитивні кроки у напрямку приведення приміщень органів Пенсійного фонду України у відповідність вимогам доступності.
З 1 квітня органи Фонду розширили принцип екстериторіальності та застосовують його при розгляді поданих заяв та необхідних для призначення або перерахунків пенсій документів.
 
“Нова технологія передбачає опрацювання поданих заяв та документів бек-офісами територіальних органів Фонду в порядку черговості надходження таких заяв незалежно від того, де було прийнято заяву та де проживає пенсіонер”, – повідомив Євгеній Капінус.
 
Крім того, з 1 квітня фінансування пенсійних виплат здійснюється Пенсійним фондом України. Впровадження централізованого фінансування пенсійних виплат оптимізувало як час проходження коштів до пенсіонера, так і навантаження на працівників. А ще спонукало банки більш активно впроваджувати обмін відомостями та звітами про виплату пенсій виключно в електронній формі.
 
Члени правління також схвалили концепцію фірмового стилю Пенсійного фонду України.
 
Довідково: у І кварталі 2021 року органами Пенсійного фонду України забезпечено стабільне фінансування та виплату пенсій 11,1 млн пенсіонерів на загальну суму 122,2 млрд грн.
Призначено 86,2 тис. нових пенсій. Протягом I кварталу 2021 року середній розмір пенсії зріс на 217,14 грн або на 6,2 %: із 3 507,51 грн станом на 1 січня 2021 року до 3 724,65 грн на 1 квітня 2021 року.

 

1 3 300x1952 3 300x1723 2 300x186IMG 20210518 194234 312

background Layer 1