Пропустити навігацію

Строки призначення пенсії

 

Звернення за призначенням пенсії може здійснюватися в будь-який час після виникнення права на пенсію, але не раніше, ніж за місяць до досягнення пенсійного віку.

 

Пенсія за віком призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку, якщо звернення за пенсією відбулося не пізніше трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку. У разі звернення за пенсією після спливу трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку пенсія за віком призначається з дня звернення.

 

Пенсія за віком, що призначається автоматично (без звернення особи), призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку.

 

При відстрочці часу призначення пенсії за віком пенсія з урахуванням положень статті 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» призначається за заявою пенсіонера з дня, що настає за останнім днем місяця, в якому набуто повний місяць страхового стажу (у тому числі сумарно) для відстрочки часу виходу на пенсію, якщо звернення за пенсією відбулося не пізніше трьох місяців з такого дня.

 

 

 

background Layer 1