Пропустити навігацію

Запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності

 

Розпорядженням від 10 листопада 2021 року № 1424-р Кабінет Міністрів України затвердив розроблений Пенсійним фондом України план заходів щодо запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності у Пенсійному фонді України на період до 2025 року.

 

Документом визначено заходи щодо запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності та перелік індикаторів результатів їх виконання.

 

Перехід на міжнародні стандарти передбачає інвентаризацію та класифікацію активів та зобов’язань Пенсійного фонду України, відображення стану солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, що сприятиме підвищенню ефективності прийняття управлінських рішень та управлінню публічними фінансами.

 

Запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності у Фонді слугуватиме удосконаленню:

· складання бюджету на плановий та два наступних за плановим бюджетні періоди;

· стратегічного планування (середньострокового та довгострокового) для забезпечення фінансової стабільності солідарної системи, планування резерву коштів для поточних потреб та покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду України в майбутніх періодах;

· контролю за процесом виконання бюджету.

 

З розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10.11.2021 № 1424-р “Про затвердження плану заходів щодо запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності у Пенсійному фонді України на період до 2025 року” можна ознайомитись тут.

 

 

standarty fin zvitnist 1024x738

 

 

background Layer 1