Пропустити навігацію

Договір між Україною та Чеською Республікою про соціальне забезпечення громадян

Договір між Україною та Чеською Республікою про соціальне забезпечення.

Адміністративна угода  про застосування Договору між Україною та Чеською Республікою про соціальне забезпечення.

 

Додаток: Довідка CZ/UA 101” 

 Інформація для роботодавця.

На підставі статті 7 частини ІІ Договору між Україною та Чеською Республікою про соціальне забезпечення (далі – Договір) видається формуляр довідки про застосування законодавства CZ/UA 101 (далі – Довідка).

Пенсійний фонд України (далі – ПФУ) є компетентною установою в Україні із зазначеного питання.

Відповідно до вищезазначеного Договору Пенсійний фонд України, на запит роботодавця, надає підтверджений екземпляр Довідки про застосування національного законодавства до відряджених працівників, що направляються на роботу до Чеської Республіки на термін визначений Договором, за умови наявності в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування інформації про сплату страхових внесків роботодавцем щодо відрядженого працівника (не менш ніж за останні три місяці до періоду відрядження).

Перелік документів, які необхідно подати для отримання Довідки:

– офіційний лист на бланку підприємства із запитом для надання Довідки за підписом уповноваженої особи, завірений печаткою, та із зазначенням обов’язкової фрази, що “Роботодавець гарантує сплату єдиного соціального внеску в сумі, не меншій ніж мінімальний страховий внесок за відрядженого працівника на період відрядження”. Запит на видачу довідки бажано подавати до початку періоду відрядження. Всі працівники зазначаються у алфавітному порядку.

– три примірника Довідки (CZ/UA 101) заповнені на комп’ютері українською та чеською мовами або українською та англійською мовами. Один підтверджений примірник Довідки видається роботодавцеві, другий ПФУ надсилає компетентній установі Чеської Республіки, третій екземпляр довідки зберігається у ПФУ.

– наказ/договір про відрядження, у якому має бути зазначено наступне: країна відрядження, місто відрядження, назва підприємства, до якого відряджається працівник, дата та тривалість відрядження, режим роботи підприємства, до якого відряджається працівник, умови оплати праці, сума добових витрат та копія першої сторінки закордонного паспорта працівника, який відряджається.

 

Інформація для самозайнятої особи.

На підставі статті 7 частини ІІ Договору між Україною та Чеською Республікою про соціальне забезпечення (далі – Договір) видається формуляр довідки про застосування законодавства CZ/UA 101 (далі – Довідка).

Відповідно до вищезазначеного Договору Пенсійний фонд України, на запит самозайнятої особи, яка направляється на роботу до Чеської Республіки на термін визначений Договором надає їй підтверджений екземпляр Довідки про застосування національного законодавства, за умови наявності в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування інформації про сплату особою страхових внесків (не менш ніж за останні пів року до періоду відрядження).

Перелік документів, які необхідно подати для отримання Довідки:

– офіційний лист/заява самозайнятої особи щодо надання Довідки з підписом і печаткою (за наявністю) самозайнятої особи та із зазначенням обов’язкової фрази: “самозайнята особа гарантує сплату єдиного соціального внеску сама за себе у сумі, не меншій ніж мінімальний страховий внесок”. Запит на видачу довідки бажано подавати до початку періоду відрядження.

– три примірника Довідки (CZ/UA 101) заповнені на комп’ютері українською та чеською мовами або українською та англійською мовами. Один підтверджений примірник Довідки видається самозайнятій особі, другий ПФУ надсилає компетентній установі Чеської Республіки, третій екземпляр довідки зберігається у ПФУ.

– наказ/договір про роботу, в якому має бути зазначено наступне: країна, місто роботи, назва підприємства, на якому буде працювати особа, дата та тривалість робіт, режим роботи підприємства, на якому особа має працювати, умови оплати праці, сума добових витрат та копія першої сторінки закордонного паспорта зазначеної особи.

 

Додатково повідомляємо, що статтею 9 частини ІІ договору визначено, що у разі спільного клопотання працівника/самозайнятої особи та роботодавця Компетентні установи або інші уповноважені ними органи Договірних Сторін за взаємною  згодою можуть робити винятки щодо статей 6-8 цього Договору.

Звертаємо увагу на те, що формуляри довідок (CZ/UA 101) видаються Пенсійним фондом України безоплатно, у строк не пізніше ніж за 30 календарних днів з моменту реєстрації документа в Пенсійному фонді України.

Запит на отримання Довідки надається на адресу ПФУ:

вул. Бастіонна 9, місто Київ-14, 01601 (надсилається поштою, передається особисто в канцелярію).

У разі виникнення додаткових запитань, прохання звертатися до:

Юрченко Анни Сергіївни, тел.  285 84 01,  e-mail: info@pfu.gov.ua;

директора Департаменту з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації

Боршовської Валентини Петрівни, тел. 284 68 22

 

 

background Layer 1