Пропустити навігацію

Підсумки роботи із запитами на публічну інформацію в апараті Пенсійного фонду України за 2022 рік

Підсумки роботи із запитами на публічну інформацію

в апараті Пенсійного фонду України

за 2022 рік

 

        Протягом 2022 року до Пенсійного фонду України надійшло 1053 інформаційні запити, з них: електронною поштою – 674, поштою – 364, під час особистого прийому – 15.

          За категорією запитувачів найбільше запитів на інформацію надійшло від фізичних осіб – 854, органів виконавчої влади, як до розпорядника інформації – 122, юридичних осіб – 77.

       Із загальної кількості запитів на інформацію, отриманих у  2022 році, 902 (85,7 %) – розглянуто в межах компетенції Пенсійного фонду України в установленому порядку, 121 (11,5 %) – надіслано за належністю розпорядникам інформації для опрацювання, 17 (1,6 %) – перебуває на стадії опрацювання, у розгляді 13 (1,2 %) запитів відмовлено (згідно зі статтею 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації”) з одночасним наданням відповідних роз’яснень запитувачам.

        За класифікацією змісту запитів на інформацію дописувачів найбільше цікавили питання соціального захисту та пенсійного забезпечення – 917 або 87 % загальної кількості.

         Запитувачі, зокрема, звертались за наданням інформації про:

  • призначення та перерахунок пенсій;
  • виплату пенсій через відділення АТ “Укрпошта” у період воєнного стану;
  • можливість дистанційного подання документів для призначення та перерахунку пенсій;
  • страховий стаж та розмір сплачених страхових внесків;
  • пенсійне забезпечення військовослужбовців.

      Запити на публічну інформацію розглянуті в термін, визначені Законом України “Про доступ до публічної інформації”, в окремих випадках – Законом України “Про звернення громадян”.

background Layer 1