Пропустити навігацію

Євгеній Капінус: Пенсійний фонд України реалізував можливість сплачувати добровільні внески та робити благодійні пожертви пенсіонерам

«Українці можуть скористатись новими можливостями сплатити добровільний внесок, набути страховий стаж або збільшити заробітну плату для майбутньої пенсії. Також можна підтримати через благодійні пожертви своїх близьких чи знайомих пенсіонерів або ж всіх пенсіонерів загалом».

Про це сьогодні, 29 березня 2023 року, на прес-брифінгу в медіа-центрі Укрінформ розповів Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус.

За його словами, відповідні сервіси вже реалізовані Пенсійним фондом України на вебпорталі електронних послуг Фонду. Спрощений механізм участі у добровільному страхуванні відкриває широкі перспективи, зокрема українцям, які працюють за кордоном та хочуть набути страховий стаж в Україні. Долучитися до системи сплати добровільних внесків можуть люди, які не працюють або працюють та отримують малу зарплатню, проте мають заощадження, або близьких, які готові сплатити на їх користь пенсійні внески. Добровільні внески можуть стати унікальним шансом набути необхідний страховий стаж людям передпенсійного віку, які залишилися без роботи.

«Сплачені добровільні внески – це по суті можливість набути страховий стаж, а в окремих випадках – і право на пенсію, а для працюючих – збільшити заробітну плату для майбутньої пенсії», – зауважив керівник відомства.

Нагадаємо, 4 листопада 2022 року було ухвалено Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощеної механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні”. Закон спростив механізм добровільної участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні та дозволив здійснювати благодійні пожертви на пенсійні виплати.

 

IMG 1562 1 1024x715 

background Layer 1