Пропустити навігацію

Наше домогосподарство складається з п’яти осіб, на яких призначено житлову субсидію. З якого місяця буде враховано меншу кількість членів домогосподарства, якщо двоє з них в середині жовтня планують знятись з реєстрації та виїхати з квартири?

Для призначення житлової субсидії кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається виплата (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

Якщо сім’я вже отримує житлову субсидію, то в такому випадку в разі зняття з реєстрації двох членів домогосподарства в жовтні, розрахунок житлової субсидії в цьому місяці ще здійснюється з урахуванням проживання п’яти членів домогосподарства. 

Тобто, щоб з листопада одержувати виплату на трьох членів домогосподарства, до органу Фонду необхідно надати нові заяву і декларацію.

Водночас у разі зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні членів домогосподарства, особа, якій призначено субсидію, має протягом 30 календарних днів повідомити про це орган Пенсійного фонду України, що призначає субсидію (пункт 90 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

 

2023 60942533 5 1024x538

background Layer 1