Пропустити навігацію

Олександр Малецький: Переважну більшість послуг у Пенсійному фонді України Захисники та Захисниці можуть оформити online

Про це заступник Голови правління Пенсійного фонду України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації розповів на форумі Мінветеранів #ЦифраЗахисникам, який нещодавно відбувся у м. Києві. 

«Ветерани, інші категорії осіб, які мають право на пільги, можуть оформлювати їх online. Це можна зробити за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, або скориставшись мобільним застосунком «Пенсійний фонд». Взаємодія Фонду з «Дією» доповнює можливості дистанційного доступу до електронних сервісів Фонду», – зазначив Олександр Малецький.

У жовтні вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України виповнилось 10 років. За словами заступника Голови правління Фонду, за  цей час значно розширився спектр можливостей цифрового обслуговування користувачів. «На сьогодні майже всі послуги, які людина отримує в сервісних центрах Фонду, можна отримати online. Це послуги з пенсійного забезпечення, надання житлових субсидій та пільг, страхових виплат, а також отримання інформації з Реєстру застрахованих осіб». 

Він розповів, що держава поступово відмовляється від необхідності надавати паперові документи, інформація про які вже міститься в державних реєстрах. Пенсійний фонд України створює нові цифрові сервіси, щоб при настанні певної події, автоматично використовувати інформацію про отримувача послуги, яка вже є в реєстрах. 

«Ми прагнемо, щоб електронні сервіси Фонду були зручними, зрозумілими, дієвими та докладаємо для цього максимум зусиль», – підсумував Олександр Малецький.

 

DSC 0435 1024x683

 

 

BO1A7746 1024x683

background Layer 1