Пропустити навігацію

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів Укр. “Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій”

Повідомлення про оприлюднення
проекту постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій”

Проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій” (далі – Проект) розроблено Пенсійним фондом України у зв’язку з прийняттям Закону України від 24.12.2015 № 909-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”. Ним внесено зміни до Закону України “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування”, зокрема,  щодо зобов’язань подання звіту про нарахування та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти в готівковій формі, крім банків, також іншими фінансовими установами та національним оператором поштового зв’язку.

Крім того 28.12.2015 набрав чинності Закон України  від 23.12.2015   № 901-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в зв’язку з прийняттям Закону України “Про Національну поліцію”, яким внесено зміни до Закону України “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування” щодо зміни назви органу, який здійснює державну реєстрацію автомобілів в Україні.

Проектом передбачено приведення Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 1998 р. № 1740 у відповідність до норм чинного законодавства, а саме урегулювання питання порядку подання звіту про нарахування та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти в готівковій формі уповноваженими банками, іншими фінансовими установами та національним оператором поштового зв’язку, та питання зміни назви органу, який здійснює державну реєстрацію автомобілів в Україні.

Проект та аналіз регуляторного впливу до Проекту буде розміщено в мережі Інтернет на веб-сайті Пенсійного фонду України www.pfu.gov.ua    04.02.2016 року.

Зауваження та пропозиції до Проекту надсилати протягом місяця за адресою:

01014, м. Київ, вул. Бастіонна, 9, Пенсійний фонд України

e-mail: pf-it@gu.kiev.ua.

 

 

background Layer 1