Пропустити навігацію

Музею історії Пенсійного фонду України виповнилось два роки

 

Музею історії Пенсійного фонду України, в якому зібрані історичні експонати з усіх регіонів країни, виповнилось два роки.

 

Найважливіші етапи розвитку Фонду та найпам’ятніші події в світлинах і документах, унікальні екземпляри трудових книжок, архівні пенсійні справи, старовинну друкарську машинку, рахівницю  та арифмометр, книги, присвячені ювілейним датам Пенсійного фонду України, – усе це можна побачити у Музеї.

 

Тут зберігається навіть уламок від снаряду до гранатомету, який влучив у приміщення Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області під час проведення антитерористичної операції на Сході країни.

 

З нагоди 30-річчя Фонду Музей поповнився новими експонатами, серед яких почесне місце займає яблуня-мінікопія Дерева солідарності поколінь – символ солідарної системи пенсійного страхування.

 

Колекція унікальних пам’яток з пенсійної тематики поповнюється, а унікальна історія Фонду передається з вуст в уста.

 

Довідково: примітно, що цього тижня відзначається й Міжнародний день музеїв — щорічне свято музейництва. В цей день більшість музеїв працюють безкоштовно і радо показують свої виставкові зали. Вперше Міжнародний день музеїв відсвяткували в усьому світі 1977 року, коли відбулась 11 генеральна конференція Міжнародної ради музеїв (ICOM).

 

 IMG 3906 1024x768

IMG 3912 1024x768

 

 

background Layer 1