Пропустити навігацію

Адміністрування

Органи Пенсійного фонду України здійснюють адміністрування наступних видів платежів:

  • Внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, суми штрафних санкцій та пені згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
  • Відшкодування підприємствами витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах згідно з частиною 2 «Прикінцевих положень» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування».
  • Інші види платежів (наукові пенсії, адмінштрафи тощо).

Згідно Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (із змінами, внесеними Законом України від 04.07.2013 № 406-VII), адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування здійснює центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Пенсійним фондом України Міністерству доходів і зборів України, яке реорганізовано в Державну фіскальну службу України передано реєстр страхувальників станом на 01.10.2013.

background Layer 1