Пропустити навігацію

Підсумки роботи із запитами на публічну інформацію в апараті Пенсійного фонду України за I квартал 2022 року

Протягом звітного періоду до Пенсійного фонду України надійшло 245 інформаційних запитів, а саме:

електронною поштою – 238 та поштою – 7 запитів.

За категорією запитувачів найбільше запитів на інформацію надійшло від фізичних осіб – 207, від юридичних осіб – 15, від органів виконавчої влади як до розпорядника інформації – 23.

Серед загальної кількості запитів, отриманих за І квартал 2022 року, 207 (85 %) – розглянуто в межах компетенції Пенсійного фонду України, 28 (11 %) – надіслано за належністю іншим розпорядникам інформації для опрацювання в установленому порядку, 3 (1 %) – перебувають на стадії опрацювання, у розгляді 7 (3 %) відмовлено (згідно зі статтею 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації”) з одночасним наданням відповідних роз’яснень запитувачам.

За класифікацією змісту запитів на інформацію дописувачів найбільше цікавили питання соціального захисту та пенсійного забезпечення – 233 запита (95 % загальної кількості).

Запитувачі, зокрема, звертались щодо надання інформації про:

  • пенсійне забезпечення внутрішньо переміщених осіб;
  • роз’яснення норм пенсійного законодавства (вислуга років, пільговий стаж, пільгова пенсія);
  • роз’яснення норм пенсійного законодавства (соціальний і правовий захист військовослужбовців, призначення пенсій прокурорам та учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС);
  • страховий стаж та розмір сплачених страхових внесків.

Запити на публічну інформацію розглянуті в терміни, визначені Законом України “Про доступ до публічної інформації”, а в окремих випадках – Законом України “Про звернення громадян”.

 

background Layer 1