Пропустити навігацію

Заповнення графи 8 в таблиці 5 до додатку 4 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, який затвердженого наказом № 435 від 14. 04.2015 Міністерством фінансів України (Порядок 435):

Порядком  № 435 у таблиці 5 додатку 4 передбачено графу 8 Договір ЦПХ за основним місцем роботи або за сумісництвом(1 – так, 0 – ні).

Зазначений реквізит заповнюється «1» для осіб з категорією особи «3» лише у випадку, якщо відносини між страхувальником і застрахованою особою визначаються одночасно на підставі трудового договору (застрахована особа є основним працівником або сумісником) та на підставі цивільно-правового договору.

Отже, для працівника, з яким раніше  (наприклад у червні 2015 року) укладено  трудовий договір за сумісництвом, а  11 січня 2016 укладено договір цивільно-правового характеру, дані таблиці 5 додатку 4 до Порядку № 435 необхідно заповнювати так:

  • у реквізиті 7 «Категорія особи» зазначають «3»;
  • у реквізиті 8 «Договір ЦПХ за основним місцем роботи або за сумісництвом» вказують «1»;
  • реквізиті 11 «Період трудових відносин, відносин за договорами цивільно правового характеру та відпусток» заповнюють у відповідності до дати початку відносин цивільно-правового характеру, а саме числом 11.
background Layer 1