Пропустити навігацію

ПОСТАНОВА Правління Пенсійного фонду України від 27.09.2016 № 22-1 Про реалізацію у 2016 році завдань, визначених Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року

Правління Пенсійного фонду України

 П О С Т А Н О В А

27.09.2016                                              м. Київ                                                  № 22-1

 

Про реалізацію у 2016 році завдань,

визначених Стратегією модернізації

та розвитку Пенсійного фонду України

на період до 2020 року

 

Заслухавши інформацію Голови правління Зарудного О. Б., правління Пенсійного фонду України відмічає.

14 вересня поточного року Кабінетом Міністрів України схвалена Стратегія модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року (далі – Стратегія), яка була розроблена за ініціативи Фонду та схвалена у грудні 2015 року правлінням Пенсійного фонду України. Стратегія визначає шляхи розвитку та модернізації системи Пенсійного фонду в сучасних умовах, її реалізація забезпечить технологічний, організаційний, інфраструктурний і кадровий розвиток органів Фонду.

Певні кроки у визначених напрямках вже сьогодні знаходяться в стадії реалізації. Так, планом роботи Пенсійного фонду України на поточний рік визначено основні пріоритети діяльності Фонду, які, зокрема, передбачають заходи з покращення якості обслуговування громадян, системи надання послуг, зменшення адміністративних видатків, удосконалення технологій адміністрування пенсійної системи тощо. Розпочато реалізацію принципу екстериторіальності обслуговування громадян, впроваджено нові стандарти обслуговування громадян за принципом “єдиного вікна”. Протягом поточного року усі територіальні управління перейшли на роботу у системі централізованого призначення і виплати пенсій, триває впровадження електронних пенсійних справ. Здійснюються кроки щодо інтеграції інформаційних ресурсів пенсійної системи та підготовки їх переходу на web-орієнтовану технологію. Здійснено перший етап оптимізації структури органів Пенсійного фонду.

Разом з тим, є необхідність більш чіткої систематизації цієї роботи, визначення конкретних виконавців та відповідальних за реалізацію завдань Стратегії, термінів та критеріїв оцінки цієї роботи.

Враховуючи вищенаведене правління Пенсійного фонду України

ПОСТАНОВЛЯЄ:

  1. Затвердити Заходи щодо реалізації органами Пенсійного фонду України у 2016 році Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, що додаються.
  2. Заступникам Голови правління, керівникам структурних підрозділів Пенсійного фонду України у строк до 1 грудня поточного року підготувати пропозиції щодо термінів поетапної реалізації Стратегії до 2020 року та конкретні заходи щодо її реалізації в 2017 році.
  3. Начальникам головних управлінь Пенсійного фонду України в областях та м. Києві:

3.1. Забезпечити виконання Заходів щодо реалізації органами Пенсійного фонду України у 2016 році Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року.

3.2. Розглянути в жовтні поточного року на засіданнях колегій при начальниках головних управлінь Фонду питання реалізації Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року.

3.3. Поінформувати у строк до 30 грудня 2016 року Пенсійний фонд України про стан виконання Заходів щодо реалізації органами Пенсійного фонду України у 2016 році Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року.

  1. Контроль за виконанням постанови покласти на заступників Голови правління відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 

 

 

 

 

Голова  правління                                                                    О. Зарудний

background Layer 1