Пропустити навігацію

Мій чоловік по квітень 2005 року отримував пенсію за вислугу років відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». З травня 2005 року йому було призначено пенсію за віком на загальних підставах. В червні поточного року він помер. Чи маю я, за викладених умов, право на призначення пенсії у разі втрати годувальника за «військовим» Законом?

Згідно зі статтею 29 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», пенсії в разі втрати годувальника сім’ям військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом призначаються, якщо годувальник помер у період проходження служби або не пізніше 3 місяців після звільнення зі служби чи пізніше цього строку, але внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних у період проходження служби, а сім’ям пенсіонерів з числа цих військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом – якщо годувальник помер у період одержання пенсії або не пізніше 5 років після припинення її виплати.

Зважаючи на те, що Ваш чоловік помер в період отримання пенсії, Ви можете розраховувати на призначення пенсії в разі втрати годувальника за нормами Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

background Layer 1